La Flama

Flama, Tamany A3

El Centre Excursionista d’Olot és l’Entitat de la FEEC que agafa el relleu de la 48a Renovació de la Flama de la Llengua Catalana

La Flama de la Llengua Catalana

La Renovació de la Flama de la Llengua Catalana és un esdeveniment anual que es manté ininterromput des de 1970 i vol refermar la voluntat d’un poble per mantenir ben viva la llengua catalana tot fent un homenatge a Pompeu Fabra. Els orígens d’aquesta activitat els trobem l’any 1968 quan, coincidint amb el centenari del naixement de Pompeu Fabra i motivat pels diferents actes que hi havia arreu del país, el Centre Excursionista de Catalunya va tenir la idea de celebrar un campament excursionista com els que havia organitzat Pompeu Fabra, decidint fer-lo a Prada de Conflent per poder retre homenatge a la seva tomba. Des de llavors s’ha mantingut la tradició i actualment l’activitat consisteix en renovar anualment la simbòlica Flama de la Llengua Catalana, que crema a l’atri de la basílica de la Mare de Déu de Montserrat sota el lema: “L’encengué la fe, la portà l’esforç i la manté la voluntat d’un poble”. Així doncs, han estat sempre entitats de la FEEC qui han organitzat la recollida a Prada de Conflent i posterior renovació de la Flama a Montserrat, enguany és el CEO qui n’agafa el relleu.

A més a més de la renovació de la simbòlica Flama de la Llengua Catalana, que crema a l’atri de la basílica de la Mare de Déu de Montserrat, es tenenen previstes diverses accions i activitats culturals i socials que tindran lloc entre el gener i febrer del 2017 amb punts claus al territori: Prada de Conflent, Olot i Montserrat així com la ja tradicional trobada a Tossal del Rei (País Valencià).

El tret de sortida de la 48a renovació tindrà lloc l’últim cap de setmana de gener de 2017, des de la organització convidem a tots els socis del CEO, amics i coneguts a participar dels actes que hem preparat i que s’allarguen fins el 19 de febrer.

Les tres propostes seleccionades pels mateixos alumnes de l'EASDO

*El Cartell de La 48a Renovació de La Flama de La Llengua és el resultat d’una col·laboració entre l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot i el CEO. Es va proposar l’edició del cartell d’enguany als alumnes, ells mateixos van fer-ne una primera selecció de la que van resultar escollits els cartells de Dèlia Martínez, M.Àngels Maresma i Emma Clilverd. El dia 1 de desembre els membres de la organització de La Flama van donar per guanyadora l’obra d’Emma Clilverd, imatge que il·lustrarà l’esdeveniment.


EL PROGRAMA DE LA 48A RENOVACIÓ DE LA FLAMA:

Captura de pantalla 2017-01-18 a les 9.21.23

28 de GENER – EXCURSIÓ ANUL·LADA! 

29 de GENER de 2017 – Renovació de la Flama a Prada de Conflent

El matí de diumenge 29 un autocar ens traslladarà des d’Olot fins a Prada de Conflent on es farà l’acte oficial de la recollida de la Flama a Prada de Conflent i la tradicional ofrena al cementiri amb el posterior dinar. Una diada on no hi faltarà la música per part de la Coral Croscat i Cantabile, cor de cambra i l’amenització dels Almogàvers d’Olot. Tot seguit es farà el trasllat de la Flama cap a Olot. 

Del 3  al 17 de febrer – Activitats al voltant de la llengua catalana i l’excursionisme a Olot

Durant la primera quinzena de febrer s’aniràn succeïnt a Olot els actes organitzats pel Centre Excursionista d’Olot amb el suport de l’Ajuntament d’Olot i diverses entitats de la ciutat. Destaquem el cicle de poesia que hem organitzat en col·laboració de Concepció Batallé membre dels Amics de les Lletres Garrotxines, un espai que esdevindrà un desplegat de Boukets de sentiments sobre autors garrotxins i que tindrà lloc els divendres 27 de gener, 3, 10 i 17 de febrer a 2/4 de 8 del vespre al local del CEO (Passeig d’en Blay, 5 d’Olot). 

Captura de pantalla 2017-01-25 a les 19.31.54

El 4 de febrer a les 11h30 podrem gaudir d’un concert a càrrec de Marta Rius dalt del Volcà Montsacopa, just al costat de l’església de Sant Francesc. Una hora abans sortirem en comitiva des del local del Centre Excursionista d’Olot per caminar fins dalt del volcà.

12 de FEBRER de 2017 – La Flama com a punt de trobada de les entitats excursionistes dels Països Catalans

El 12 de febrer i en el marc de la renovació de la Flama es farà una trobada a Fredes, poble que pertany al municipi de la Pobla de Benifassà al Baix Maestrat, al nord del País Valencià. Aquesta diada és el punt de reunió amb les entitats excursionistes d’arreu dels Països Catalans.

El matí del 12 de febrer es pujarà la Flama cap al cim de Tossal del Rei, una excursió de no més de dues hores. Dalt del cim es succeiràn els parlaments del CEO, membres de les entitat s excursionistes de la Franja de Ponent, de les Illes Balears, del Centre Excursionista de Castelló i finalment de l’Agrupació Excursionista Catalunya. Un cop tornats a Fredes es proposa un dinar de menú o bé de carmanyola.

19 de FEBRER de 2017 – Renovació de la Flama a Montserrat

El diumenge 19 de febrer serà el dia del trasllat de la Flama des d’Olot fins a Montserrat, una diada oberta a tothom i que comptarà amb la festiva presència de la Penya AOAPIX i una conferència de Meius Ferrés. Després de l’acte oficial serà el Monestir de Montserrat qui agafarà el protagonisme al rebre la flama per 48a vegada a la història.

En breu publicarem tota la informació i programació detallada

+ nota de premsa del relleu de la Flama

Edició 40 anys de La Flama

COL·LABOREN :

FEEC

AJUNTAMENT D’OLOT

OMNIUM CULTURAL GARROTXA

AJUNTAMENT DE PRADA DE CONFLENT

MONESTIR DE MONTSERRAT

PENYA ALMOGÀVERS GARROTXINS

CORAL CROSCAT I CANTABILE COR DE CAMBRA

AOAPIX I MINISTRERS D’OLOT

TRENKABAKETES

CONCEPCIÓ BATALLÉ (Amics de les Lletres Garrotxines)

ESCOLA SUPERIOR D’ART I DISSENY D’OLOT

Top