Presentació del llibre “Res no serà igual” de Jordi Policarp – 25 de juliol

Res no

Dia: dissabte 25 de juliol

Hora: a les 19:30h

Lloc: Davant de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa


RES NO SERÀ IGUAL

8 de desembre de 2000. Una inquietant carta que ha rebut Guillem li empeny a emprendre un dur viatge cap al casalot d’en Rodri a Talaixà (Vall de Sant Aniol), marcat per un temporal de neu. L’objectiu: trobar-se amb l’home que està sent evacuat per un helicòpter medicalitzat. Ha patit un enverinament.

Així comença una trama criminal ambientada en una zona deshabitada del Pre Pirineu Oriental amb les valls de l’Alta Garrotxa com a paisatges naturals. Una successió d’assassinats disfressats d’accidents, donarà peu al descobriment d’una combinació insòlita de minerals amb propietats de superconductivitat alhora, que planteja un dilema sobre la seva destrucció.

Res no serà igual és una obra de ficció basada en fets reals, que està escrita a modus de “quadern de camp”. L’escriptor ens presenta una obra literària que fa servir magistralment la tècnica de la narració en un present retrospectiu.

A més compta amb una doble trama recurrent i eficaç: la d’investigació criminal que domina la línia argumental; i la interna dedicada a defensar i preservar els espais naturals i els seus tipus de vida que traspuen en les recurrents descripcions del lloc, la història, la forma de vida a muntanya, les corrandes …

Res no serà igual és un llibre que està exquisidament ben escrit i la seva lectura és àgil i dinàmica tal com demana el gènere d’intriga criminal, amb una ramificació argumental de mala praxis empresarial.  Part del seu gran potencial va molt lligat a un lector adult en general a tot els amants de les intrigues. Així com als admiradors de la bellesa que d’un territori inigualable com són les comarques que integren els Pirineus i en especial l’Alta Garrotxa.

No ens podem estar de dir que aquesta novel·la es podria emparentar amb títols (literaris i cinematogràfics) que tracten sobre la preservació dels espais naturals i els conflictes que causa l’especulació urbanística i industrial.

 

Jordi Policarp, de professió mosso d’esquadra, ha cursat estudis literaris a l’EMHU de Girona, a l’Ateneu Barcelonès i en diverses escoles de creativitat narrativa. La seva trajectòria professional en el món de la investigació i en l’anàlisi de perfils criminals, ha depurat una tècnica inherent a la redacció dels seus escrits literaris que flueix de forma natural en tot allò que escriu sigui del gènere literari que sigui. Una prova d’això la podem trobar en el seu blog: Els llibres del celler que compta amb nombrosos seguidors i tracta de temes tan diversos com ressenyes literàries i escrits personals. Amant de la lectura, li agrada jugar amb les paraules i experimentar en tots els camps i formes narratives amb el seu idioma matern que domina a la perfecció, el català.