Presentació llibre ‘Res no serà igual’, de Jordi Policarp

PRESENTACIÓ DE RES NO SERÀ IGUAL, DE JORDI POLICARP

APLAÇADA

Dijous 16 d’abril, 19:30h al local del Centre Excursionista d’Olot

Res no

*Petit tros de la portada del llibre que es descobrirà el dia de la presentació!

 

8 de desembre de 2000. Una inquietant carta que ha rebut Guillem li empeny a emprendre un dur viatge cap al casalot d’en Rodri a Talaixà (Vall de Sant Aniol), marcat per un temporal de neu. L’objectiu: trobar-se amb l’home que està sent evacuat per un helicòpter medicalitzat. Ha patit un enverinament.

Així comença una trama criminal ambientada en una zona deshabitada del Pre Pirineu Oriental amb les valls de l’Alta Garrotxa com a paisatges naturals. Una successió d’assassinats disfressats d’accidents, donarà peu al descobriment d’una combinació insòlita de minerals amb propietats de superconductivitat alhora, que planteja un dilema sobre la seva destrucció.

Res no serà igual és una obra de ficció basada en fets reals, que està escrita a modus de “quadern de camp”. L’escriptor ens presenta una obra literària que fa servir magistralment la tècnica de la narració en un present retrospectiu.

A més compta amb una doble trama recurrent i eficaç: la d’investigació criminal que domina la línia argumental; i la interna dedicada a defensar i preservar els espais naturals i els seus tipus de vida que traspuen en les recurrents descripcions del lloc, la història, la forma de vida a muntanya, les corrandes …

Res no serà igual és un llibre que està exquisidament ben escrit i la seva lectura és àgil i dinàmica tal com demana el gènere d’intriga criminal, amb una ramificació argumental de mala praxis empresarial.  Part del seu gran potencial va molt lligat a un lector adult en general a tot els amants de les intrigues. Així com als admiradors de la bellesa que d’un territori inigualable com són les comarques que integren els Pirineus i en especial l’Alta Garrotxa.

No ens podem estar de dir que aquesta novel·la es podria emparentar amb títols (literaris i cinematogràfics) que tracten sobre la preservació dels espais naturals i els conflictes que causa l’especulació urbanística i industrial.