XVII POCATRAÇA I SANT BERNAT

Pocatraça-Marti-Pastoret-CEOLOT

Fotografia de Martí Pastoret

La 17a edició de la Pocatraça-Memorial Esteve Soler, organitzada pel Centre Excursionista d’Olot, ha acollit el Campionat de Catalunya per equips d’esquí de muntanya, a la Vall de Núria, el 26 de març. La prova també ha estat vàlida per la Copa FEEC-Ferrino per equips, que aquest any finalitzarà a la Val d’Aran, amb el Ral·li del CEC, el dia 8 d’abril.

Arran de les fortes nevades de les últimes hores l’organització de la cursa i els traçadors han hagut de treballar dur per oferir un circuit de qualitat, a l’alçada d’un campionat de Catalunya. El recorregut final ha acumulat un desnivell positiu de 1.700 metres amb tres pujades i tres baixades, amb neu fresca, i amb un tram per bosc especialment atractiu. La gran festa de l’esquí de muntanya de les comarques gironines ha aplegat un total de 53 parelles a la XVII Pocatraça i 33 individuals a la Sant Bernat que han pres la sortida des de l’estació d’esquí de la Vall de Núria.

Jordi Alís (UE Urgellenca) i el francès Will Juillaguet han estat els guanyadors en categoria masculina absoluta de la XVII Pocatraça amb 1h 49m, però no s’han pogut penjar la medalla de campions de Catalunya perquè tots els corredors aspirants al títol han de comptar amb la llicència FEEC.

El campionat de Catalunya per equips d’esquí de muntanya ha estat per la parella formada per Joan Reyné (Ski Club Camprodon (SE)) i Xavier Sadurní (UE Urgellenca), amb un temps de 1h 54m. El subcampionat ha estat per Joan Cardona (CE Banyoles) i Josep Montsant (Grup Gratanúvols del Montseny), i la tercera plaça per Xavier Guillaumes Corbatera i David Garcia Guimerà (UE Sant Joan Les Abadesses). Joan Reyné ha destacat “la qualitat del recorregut que en algun punt m’ha recordat a la Pierra Menta”.

Guanyadors de la Pocatraça, Fotografia d'Àlex Serra

Guanyadors de la Pocatraça, Fotografia d’Àlex Serra

En categoria femenina, Erola Bisquert (UE Vic) i Maria Illa (AE Mountain Runners del Berguedà) s’han proclamat campiones de Catalunya per equips d’esquí de muntanya i també campiones de la XVII Pocatraça completant el recorregut amb 2h 33m. Les segones classificades i subcampiones han estat Eli Bertran (AE Matxacuca) i Queralt Riba (CE Madteam). Han tancat el podi la parella formada per Júlia Massagué (UE Vic) i Cèlia Espinós (GE Malgratenc).

La marxa popular d’esquí de muntanya Sant Bernat que es celebrava per segona vegada va comptar amb 33 participants que van acumular un total de 1080 metres de desnivell acumulat, tot gaudint de la neu nova que havia caigut el dia abans. “Des de la organització apostem perquè la Sant Bernat esdevingui un punt de referència i de trobada per a tots els amants de l’esquí de muntanya que no competeixen”, explica Albert Rubirola, director de la cursa.

Podi Campionat de Catalunya FEEC

Podi Campionat de Catalunya FEEC

 

ALBUM DE FOTOGRAFIES DE LA XVII POCATRAÇA