380 caminaires a la 35a edició de les 24 Hores a Muntanya

Gairebé 400 participants a la 35a edició de les 24 Hores a Muntanya

DSCN0633

Els 55 caminaires que han completat les 24 Hores a Muntanya 2017

El temps gèlid del cap de setmana no ha impedit que 380 caminaires caminessin la 35a edició de les 24 Hores a Muntanya, i han estat 55 els valents i valentes que han completat totes les etapes. 

14 i 15 de gener de 2017-

Des del Centre Excursionista d’Olot estem molt satisfets de la 35ena edició de les 24 Hores a Muntanya celebrada aquest cap de setmana amb una participació de 380 caminaires, amb un récord de participants que han completat les 5 etapes: en total han estat 55 persones les qui han caminat durant 24 hores, 10 més que l’any passat.

El dissabte 14, a les 2 de la tarda, vam començar a caminar 296 persones sortint del Recinte Firal d’Olot, les prediccions auguraven una edició gèlida amb temperatures hivernals. Ben abrigats vam passar pel costat del Parc Nou, La Moixina, La Fageda d’en Jordà fins cap a Sant Miquel Sacot – Castell Sacot. Enfilant-nos cap a la collada de Colltort i baixant tot seguit a Sant Iscle de Colltort on ens esperava un petit avituallament. Vam continuar cap al collet de la Panosa, passant pel volcà Traiter fins a sota de Sant Salvador de Puig Alder i saltant cap a la vall de Cogolls. Passant per Sant Cristòfor, Sant Pelegrí i ja fosquejant vam arribar a les Planes d’Hostoles com a final d’etapa.

Ja de negra nit els companys del Grup Excursionista de Les Planes d’Hostoles ens van acompanyar cap a Sant Pere Sacosta fins a Coll de Condreu, una segona etapa amb 191 persones. Al restaurant de Coll de Condreu vàrem menjar el típic plat de macarrons, un bon lloc per recuperar-se del fred i agafar forces. Vam continuar enfilant pels cingles del Collsacabra fins arribar fins a Rupit tot passant pel salt del Sallent, A Rupit ens esperava un bon caldo calent i cafè. 

Uns 106 caminaires són els qui van aconseguir vèncer la son i la fatiga per seguir a la tercera etapa. Amb sortida de Rupit vam caminar cap al collet dels Rajols per anar a buscar els Cingles de Tavertet. Passant per Tavertet i baixant fins el veinat de la Riba fins a la presa del Pantà de Sau on ens esperava una xocolata calenta.

La última i quarta etapa va ser seguida per 80 persones, la neu ens va sorprendre quan la llum del dia ens incinuava els últims quilòmetres de caminada. Sortint de la presa vam passar pel pont de Malafogassa, enfilant-nos per la carena de la Criballera fins arribar a la finca del Tortadés vam seguir cap el collet de la Fusta travessant part de l’Espai Natural de Guilleries – Savassona. Vam visitar El Molí d’en Roquer on hi ha un saltant d’aigua seguint de baixada cap a Sant Hilari Sacalm passant per la Font Vella per acabar el recorregut de les 24 Hores d’enguany.

En els prop de 80 Km s’han fet camins, corriols i pistes variades. 

Tot això no hagués estat possible sense la col·laboració dels ajuntaments de les poblacions final d’etapa. També han col·laborat persones de cada municipi que ens han guiat pels itineraris que ells coneixen més que nosaltres. Per descomptat, no hagués estat possible sense el personal voluntari de la pròpia entitat. La felicitat dels participants a pesar del cansament ens empeny a tornar-hi l’any vinent, tot corregint algunes deficiències per a les que demanem disculpes.

Reviu el seguiment en directe amb l’etiqueta #24HMuntanya a twitter i instagram (@ceolot).