48a Renovació de la Flama de la Llengua Catalana

Renovació Flama del Canigó

El Centre Excursionista d’Olot és l’Entitat de la FEEC que agafa el relleu de la 48a Renovació de la Flama de la Llengua Catalana.

Després que aquest diumenge 21 de febrer de 2016 Al-Pi-nisme Club esportiu, l’Associació Flama del Canigó d’Igualada i Òmnium Cultural concloguessin els actes amb l’arribada de la Flama a Montserrat s’ha anunciat que la propera entitat que agafarà el relleu de renovació de la Flama de la Llengua Catalana serà el Centre Excursionista d’Olot.

Es tracta d’un esdeveniment anual que es manté ininterromput des de 1970 i vol refermar la voluntat d’un poble per mantenir ben viva la llengua catalana tot fent un homenatge a Pompeu Fabra. A més de la renovació de la simbòlica Flama de la Llengua Catalana, que crema a l’atri de la basílica de la Mare de Déu de Montserrat, pel 2017 els organitzadors del Centre Excursionista d’Olot tenen previstes diverses accions i activitats culturals, socials i també reivindicatives que tindran lloc entre el gener i febrer del 2017.

1

Què és la renovació de la Flama de la Llengua Catalana?

La Renovació de la Flama de la Llengua Catalana és un esdeveniment anual amb caràcter reivindicatiu, i alhora festiu, que organitza cada any una entitat o grup d’entitats i clubs excursionistes de la FEEC.

Aquesta activitat, que s’organitza ininterrompudament des de 1970, vol refermar, any rera any, la voluntat d’un poble per mantenir ben viva la llengua catalana tot fent un homenatge a Pompeu Fabra. L’activitat consisteix en renovar anualment la simbòlica Flama de la Llengua Catalana, que crema a l’atri de la basílica de la Mare de Déu de Montserrat sota el lema: “L’encengué la fe, la portà l’esforç i la manté la voluntat d’un poble”.

 

Fotos: El Joc Produccions